Æble muffins m. karamel
Disse muffins rammer et rigtig godt sted her i efterårskulden!
ingredienser; ca. 10 muffins
2 øko æg
1/2 dl sukker
100 g boghvedemel
80 g rismel
1 stort æble i tern
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
2 spsk olie
1 dl natural laktosefri yoghurt (kan erstattes af mælk)
Evt; 1 dl karamelsauce, link;http://trebor.bloggersdelight.dk/2016/10/13/fyldte-chokolader/, og 1 dl. ristet hasselnødder.
Fremgangsmåde;
- Lav karamelsauce hvis du ønsker at bruge det i din kage.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Pisk sukker og æg sammen til det skummer hvidt.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål for sig.
- Pisk æggemassen og de tørre ingredienser sammen, og tilsæt æble, yoghurt og olie.
- Hvis du bruger karamelsauce, så ris hasselnødder på en pande, hak dem fint og bland dem med saucen.
- Pensel muffins formene med olie og put lidt dej i bunden, så det dækker bunden. Tilsæt herefter 1 tsk, karamelsauce, og put dej ovenpå igen, så karamelsaucen er inden i midten af kagen.
- Bag kagerne i 10-12 minutter, og lad dem herefter køle.
- Server med cremefraiche eller flødeskum og en varm kop thé 🙂
Ingen kommentarer endnu