Fyldte chokolader.
De her chokolader er super nemme at lave og rigtig lækre! især her i de kolde efterårsdage med en kop kaffe eller thé.
Ingredienser; ca. 15-20 chokolader.
200 g. god mørk chokolade, 70%
200 g. øko rørsukker
50 g. saltet øko smør
ca. 1 tsk havsalt (normalt salt kan også bruges)
1, 25 dl. laktosefri fløde
Chokoladeforme.
Fremgangsmøde; karamelsauce
- Smelt sukkeret sammen med salten, langsomt på en stor pande.
- Varm fløden op i en gryde imens.
- Når sukkeret er smeltet, tilsættes fløden lidt af gangen, samtidig med at du rører.
- Lad saucen koge i maks 2 min. (ikke længere!)
- Hæld saucen på et glas og lad den køle af
Fremgangsmåde; chokolade
- Sæt vand over i en gryde og sæt det i kog ved middel varme.
- Sæt en skål eller tallerken over gryden, som dækker hele gryden og læg chokoladen i skålen/tallerkenen.
- Lad chokoladen smelte langsomt.
- Når chokoladen er smeltet hælder du den over i formene med en ske. Fyld formene helt op så chokoladen dækker hele kanten af hver form.
- Lad det stå i 2 min og hæld derefter det resterende chokolade fra, så du kun har chokoladen tilbage i kanten af formene. Hæld den resterende chokolade i skålen der stadig er over vandbadet – du skal bruge det senere.
- Sæt formene på køl i 10 min.
- Hæld derefter chokolade i formene igen, og gør som punkt 4 og 5. På den måde får du et tykkere lag chokolade i kanten.
- Sæt formene på køl i 10 min.
- Fyld formene med karamellen (den skal være kølet ned). Brug evt. en slags tylle så du har lettere ved at ramme formene.
- Hæld derefter den sidste chokolade (den du hældte fra tidligere) over karamellen så chokoladen får en bund. – gerne et relativt tykt lag.
Tip; Pynt evt. chokoladerne med noget guld støv – mit er fra Mill og Mortar, og nogle ristet hasselnødder.
Ingen kommentarer endnu