Majswraps.

Fyldte chokolader.

img_2658


De her chokolader er super nemme at lave og rigtig lækre! især her i de kolde efterårsdage med en kop kaffe eller thé.


Ingredienser; ca. 15-20 chokolader.

200 g. god mørk chokolade, 70%

200 g. øko rørsukker

50 g. saltet øko smør

ca. 1 tsk havsalt (normalt salt kan også bruges)

1, 25 dl. laktosefri fløde

Chokoladeforme.


Fremgangsmøde; karamelsauce

  • Smelt sukkeret sammen med salten, langsomt på en stor pande.
  • Varm fløden op i en gryde imens.
  • Når sukkeret er smeltet, tilsættes fløden lidt af gangen, samtidig med at du rører.
  • Lad saucen koge i maks 2 min. (ikke længere!)
  • Hæld saucen på et glas og lad den køle af

Fremgangsmåde; chokolade

  1. Sæt vand over i en gryde og sæt det i kog ved middel varme.
  2. Sæt en skål eller tallerken over gryden, som dækker hele gryden og læg chokoladen i skålen/tallerkenen.
  3. Lad chokoladen smelte langsomt.
  4. Når chokoladen er smeltet hælder du den over i formene med en ske. Fyld formene helt op så chokoladen dækker hele kanten af hver form.
  5. Lad det stå i 2 min og hæld derefter det resterende chokolade fra, så du kun har chokoladen tilbage i kanten af formene. Hæld den resterende chokolade i skålen der stadig er over vandbadet – du skal bruge det senere.
  6. Sæt formene på køl i 10 min.
  7. Hæld derefter chokolade i formene igen, og gør som punkt 4 og 5. På den måde får du et tykkere lag chokolade i kanten.
  8. Sæt formene på køl i 10 min.
  9. Fyld formene med karamellen (den skal være kølet ned). Brug evt. en slags tylle så du har lettere ved at ramme formene.
  10. Hæld derefter den sidste chokolade (den du hældte fra tidligere) over karamellen så chokoladen får en bund. – gerne et relativt tykt lag.

Tip; Pynt evt. chokoladerne med noget guld støv – mit er fra Mill og Mortar, og nogle ristet hasselnødder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Majswraps.