Banan muffins!
Hej derude!
Der har lige været et stykke tid hvor jeg har været passiv her på bloggen, det går sådan lidt op og ned med hvor meget tid jeg har, og sådan er det desværre bare lige nu.
Her forleden fik jeg mega craving efter banan muffins, så jeg kastede mig over at bikse nogle sammen af de ingredienser jeg havde, og de blev faktisk super gode! så her for i opskriften på dem:
Ingredienser dej:
2 æg
100 g. sukker
1 tsk. vanilje sukker
1 tsk. bagepulver
2 store bananer (hvis de meget modne så brug lidt mindre sukker)
50 g havregryn
150 g mørk chokolade (70% +)
120 g rismel
50 g smeltet smør (laktose fri)
Ingredienser frosting: *se bunden af siden for lowfodmap diet venlig
1 pakke neutral philidelphia (laktosefri)
50 g smør (laktosefri)
50 g flormelis
50 g fint hakket mørk chokolade (70% +)
Opskrift:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Pisk æg og sukker sammen til den skummer hvidt.
- Mos bananerne i en tallerken med en gaffel eller med hænderne, og tilsæt det til dejen.
- Tilsæt smeltet smør.
- Bland mel, havregryn, bagepulver og vanilje sukker i en skål og hæl det lidt efter lidt ned i dejen.
- Hak chokoladen (ikke for fint) og hæl det ned i dejen.
- Hæl dejen op i muffins forme og bag i ca. 10-15 min ved 180 grader varmluft
Opskrift frosting:
I følge The Monash University app (som jeg følger) kan man tåle 81 g. flødeost på lowfodmap diæten man kan derfor godt bruge det til sine muffins hvis man bare spiser dem med måde. Frostingen kan laves mens kagerne køler af.
- Bland flødeosten og smøren – det skal piskes rigtig godt! (gerne med elpisker men kan også lade sig gøre uden) – så der ikke er smør klumper. Stil evt. smøren ud lidt før så den er blød.
- Tilsæt flormelis og finthakket chokolade.
- Når kagerne er kølet ned tilføres frostingen – bare smør det ud med en kniv medmindre chokoladen er hakket så fint at det kan komme igennem en sprøjte pose.
De er super lækre og nemme at lave, og de kan både spises med og uden frosting!
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu