Pirogger
Hej Derude
Jeg synes ofte at det kan være svært at finde på noget nemt og lækkert til frokost! Da jeg var barn bage min mor til tider pirogger og gav os med i madpakken for at gøre det lidt lækre, så jeg har fundet på en opskrift der holder sig inde for LowFodMap diæten! Og det bedste er at man bare kan lave en ordentlig portion en dag man har tid og så smide dem i fryseren!
Ingredienser Dej:
5 dl lunkent vand
25 gram gær
4 spsk HUSK
100 g hirseflager
200 g rismel
50 g sesamfrø
2 tsk salt
2 spsk olie
Opskrift Dej:
– Rør gæren ud i det lunke vand, og tilsæt HUSK. Rør til det er helt blandet og der ikke er flere klumper.
– Til sæt hirseflager, sesamfrø, olie og salt og bland det sammen.
– Herefter tilsættes melet lidt af gangen. Ælt dagen med dine fingre til den er smidig, og stil den til at hæve et lunt sted i 1 time. Mens dejen hæver laves fyldet
Ingredienser Fyld:
500 g hakket oksekød
4 forårs løg – man skal kun bruge det grønne
1-2 gulerødder (afhængig af størrelse)
1 dåse tomatpure
2 dl vand
4 store kartofler (kan undværes men har bare en god mættende effekt)
Fetatern (jeg brugte dem fra budget Føtex)
Paprika, chilipulver, oregano, salt og peber
Opskrift Fyld:
– Sæt en gryde over med olie på høj varme. Skær det grønne af forårs løgene og smid resten ud. Skær dem i skiver og put dem i gryden sammen med det hakkede kød.
– Skær gulerødderne i halve skiver og tilsæt dem til oksekødet når al kødet er brunet.
– Tilsæt tomatpureen og vandet. Tilsæt herefter krydderi efter smag (2 tsk paprika, 1 tsk chili, 1 tsk oregano, lidt under 2 tsk salt og lidt peber)
– Skær kartoflerne i små tern og smid dem på en varm pande med olie, sammen med chilipulver, paprika og salt efter smag. Steg dem til de næsten er færdige og sluk så varmen.
Opskrift Pirogger:
– Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Form dejen til 8-10 kugler. Herefter rulles hver kugle ud til en cirkel (en af gangen).
– Lig “dej-cirklen” over på en bageplade med bagepapir, og put herefter kød, kartofler og fetaost på den ene side af cirklen. Hver ikke bange for at putte rigelagt med fyld på!
– Når alt fyldet er kommet på tager du siden hvor der ikke er fyld på og folder over den med fyld så der dannes en halvmåne. Herefter tager du en gaffel og trykker rundt i kanten så siderne hænger sammen og fyldet ikke ryger ud. Der sker sjældent noget ved at der er lidt huller.
– Inden piroggerne skal i ovnen skal de pensles med olie så de får en flot gylden farve og ikke bliver for tørre og sprækker.
– Bag piroggerne i den forvarmet ovn i 15 minutter!
Jeg har forsøgt med denne dej et par gange nu, men den bliver sinpelthen så tynd og våd – Er din også sådan? Bruger du bare en masse mel til at rulle med eller?