Mozzarella Sticks!

Kyllinge burger!

Hej derude!

i weekenden holdt jeg fødselsdag og der skulle selvfølgelig diskes op med lækker mad og kage, kagen får i senere men her er opskriften på hvad jeg bød mine gæster på i lørdags!

IMG_0195

Ingredienser:

Burgerboller lavet efter madgudindens opskrift http://madgudinden.blogspot.dk/2013/01/grove-glutenfrie-boller.html

400 g hakket kylling kød

200 g friske tomater

200 g gulerødder

1-2 dl natural yoghurt

Iceberg salat

Agurk

1 pakke bacon

Rosmarin, oregano, chili, paprika, salt og peber

Lidt citron saft (kan undværes)

Smagsneutral olie til stegning af bøffer

Opskrift:

– Bag bollerne i følge opskriften på madgudindens blog.

– Tænd ovne på 200 grader. Skær tomaterne i små både og lig dem i et ildfast fad – krydder dem med rosmarin, oregano, chili, paprika, salt og peber efter smag. Stil dem i ovnen og lad dem bage i Ca. en halv time (indtil de meget bløde og kan moses)

IMG_0193

– Skræl gulerødderne og riv dem. Bland de revne gulerødder med yoghurten, salt, peber og lidt citron saft. Stil “coleslawen” i køleskabet.

– Skær agurk i tynde skiver, og riv salat bladende i stykker så de passer til en burger. Agurken kan eventuelt puttes i isvand imens resten laves for at holde dem sprøde.

– Læg baconen på en bageplade med bagepapir og “steg” (bag) det på 200 grader i ovnen til det er sprødt – HUSK at hold øje med det!

– Det hakket kylling formes til bøffer i størrelse efter behov/smag og steges på en pande. inden stegningen krydres de med rosmarin, salt og peber. – TIP: et godt trick til at få saftige bøffer er at skære kødet op i passende firkanter og derefter IKKE masse det samme, men forme det efter kødets struktur – så du bare bearbejder kødet rundt om firkanten og til sidst gør det fladt og eventuelt hakker det fladt med en kniv.

– Tomaterne er nu færdige og skal moses til en slags chutney/salsa med en gaffel.

IMG_0194

– Til sidst samles burgeren. Coleslawen kan enten kommes i burgeren eller spises ved siden af eventuelt med nogle kartofler.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mozzarella Sticks!