Kyllinge burger!
Hej derude!
i weekenden holdt jeg fødselsdag og der skulle selvfølgelig diskes op med lækker mad og kage, kagen får i senere men her er opskriften på hvad jeg bød mine gæster på i lørdags!
Ingredienser:
Burgerboller lavet efter madgudindens opskrift http://madgudinden.blogspot.dk/2013/01/grove-glutenfrie-boller.html
400 g hakket kylling kød
200 g friske tomater
200 g gulerødder
1-2 dl natural yoghurt
Iceberg salat
Agurk
1 pakke bacon
Rosmarin, oregano, chili, paprika, salt og peber
Lidt citron saft (kan undværes)
Smagsneutral olie til stegning af bøffer
Opskrift:
– Bag bollerne i følge opskriften på madgudindens blog.
– Tænd ovne på 200 grader. Skær tomaterne i små både og lig dem i et ildfast fad – krydder dem med rosmarin, oregano, chili, paprika, salt og peber efter smag. Stil dem i ovnen og lad dem bage i Ca. en halv time (indtil de meget bløde og kan moses)
– Skræl gulerødderne og riv dem. Bland de revne gulerødder med yoghurten, salt, peber og lidt citron saft. Stil “coleslawen” i køleskabet.
– Skær agurk i tynde skiver, og riv salat bladende i stykker så de passer til en burger. Agurken kan eventuelt puttes i isvand imens resten laves for at holde dem sprøde.
– Læg baconen på en bageplade med bagepapir og “steg” (bag) det på 200 grader i ovnen til det er sprødt – HUSK at hold øje med det!
– Det hakket kylling formes til bøffer i størrelse efter behov/smag og steges på en pande. inden stegningen krydres de med rosmarin, salt og peber. – TIP: et godt trick til at få saftige bøffer er at skære kødet op i passende firkanter og derefter IKKE masse det samme, men forme det efter kødets struktur – så du bare bearbejder kødet rundt om firkanten og til sidst gør det fladt og eventuelt hakker det fladt med en kniv.
– Tomaterne er nu færdige og skal moses til en slags chutney/salsa med en gaffel.
– Til sidst samles burgeren. Coleslawen kan enten kommes i burgeren eller spises ved siden af eventuelt med nogle kartofler.
Ingen kommentarer endnu