Lasagne
Her er så opskriften på den famøse lasagne med friske lasagneplader (se forrige indlæg). Lasagnen her er peppet lidt op med bl.a. rødvin. Jeg synes personligt at rødvin i mad er genialt!
Jeg har glemt at skrive lidt ingredienser på tavlen, men sådan går det jo. Udover det der står på tavlen skal du bruge 150 gram mozzarella og lasagneplader.
Ingredienser:
400 g hakket oksekød
2 dåser flået tomater el. ca 500 g friske (store) tomater
1 dåse tomatpuré
1/2 glas sorte oliven
1,5 – 2 dl rødvin
2 tsk paprika
Basilikum – gerne frisk!
- Varm olie op i gryde. Tilsæt ca. en spsk. paprika, 2 tsk. salt og al kødet. Svits det til kødet er brunet igennem.
- Til de flået eller friske tomater, tomatpure, rødvinen og oliven. Lad det simre i mindst. 20 minutter – jo længere tid jo bedre smag, især hvis du bruger friske tomater.
- Tilsæt resten af krydderierne (mængde efter smag), og smag det hele til med salt og peber, og evt. lidt mere paprika.
- Sæt ovnen på 200 grader. Saml lasagnen – start med lidt kød i bunden, derefter lasagne plader (eventuelt friske som der er en opskrift på i forrige indlæg), bliv ved sådan indtil du synes at lasagnen har lag nok. På toppen drysses mozzarella.
- Bag lasagnen ca. 20 – 30 minutter ved brug af friske plader, og ca. 40 minutter ved brug af almindelige lasagneplader.
- http://flavorfulfavor.bloggersdelight.dk/2015/05/28/hjemmelavet-pasta/ følg linket her eller søg under kategorien “italian style” for opskrift på friske lasagneplader.
- Top din lasagne med lidt frisk basilikum – and enjoy!
Ingen kommentarer endnu