Hjemmelavet frisk pasta
Så er det blevet pasta tid! – før jeg fik IBS åd jeg frisk pasta i rå mængder, for mig var det på højde med chokolade! Da jeg nægtede at leve i en verden uden frisk pasta satte jeg alt ind på at lave den bedste opskrift! – og her er den så.
Ingredienser:
300 g vitamille pizza mel
100 g majs mel
50 g majsstivelse
4 æg
4 spsk olie (neutral el. oliven)
1 tsk groft salt
Opskrift
- Start med at bland melet i en skål – gem lidt majsstivelse til når du skal rulle pastaen ud.
- Hæld mel blandingen ud på bordet. Lav en lille udhuling i midten af melet og tilsæt ét æg af gangen ned i udhulingen, imens du blander med en gaffel.
- Tilsæt olie og groft salt og bland det hele sammen. Jeg synes det er lettest at ælte dejen med hænderne til sidst.
- Put dejen i køleskabet i mindst 20 minutter.
- Hvis du har en pastamaskine er der en instruktion på hvordan du bearbejder pastaen på den. Hvis du ikke har en pasta maskine tager du to stykker film og ruller en lille del af dejen ud mellem film stykkerne med en kagerulle.
Du kan lave al slags pasta af denne opskrift, bl.a. lasagneplader som i kan se i aktion i mit næste indlæg!
Pizzamel’s blandingen kan fås i Rema 100 og sikkert også i andre butikker.
Ingen kommentarer endnu