Glutenfri pandekager

Flutes med soltørret tomater

IMG_0991


De her flutes er super lækre, luftige og rigtig gode til bl.a. tapas!


Ingredienser:

25 g gær ØKO.

5,5 dl lunken vand.

4 spsk HUSK.

150 g majsmel ØKO.

75 g boghvedemel ØKO.

250 g rismel ØKO.

2 spsk lys sirup.

1 tsk salt.

3 spsk olie.

1/2 glas soltørret tomater i olie.

1 æg, Oregano og salt til toppen.

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i det lukne vand.

Put salt, olie og sirup til vandet.

Tilsæt HUSK til vandet og lad det stå et par minutter indtil massen er gelé agtig.

Bland de tørre ingredienser i dejen – gem ca. 100 g. rismel.

Hæld olien fra de soltørret tomater og klip dem i mindre stykker, og tilsæt dem til dejen.

Ælt dejen til den er jævn, og tilsæt mere rismel undervejs indtil dejen er glat. – gem lidt rismel til når flutene skal formes.

Sørg for at dejen er æltet godt og at de soltørret tomater er fordelt nogenlunde lige i dejen.

Form dejen til 3 flutes, læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 1 time.

Når flutene er hævet, pensles de med æg, og drysses med oregano og salt (gerne groft) og bag i 25 minutter ved 225 grader varmluft.

IMG_0993IMG_0975

Opskriften er LowFodMap venlig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri pandekager