Flutes med soltørret tomater
De her flutes er super lækre, luftige og rigtig gode til bl.a. tapas!
Ingredienser:
25 g gær ØKO.
5,5 dl lunken vand.
4 spsk HUSK.
150 g majsmel ØKO.
75 g boghvedemel ØKO.
250 g rismel ØKO.
2 spsk lys sirup.
1 tsk salt.
3 spsk olie.
1/2 glas soltørret tomater i olie.
1 æg, Oregano og salt til toppen.
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i det lukne vand.
Put salt, olie og sirup til vandet.
Tilsæt HUSK til vandet og lad det stå et par minutter indtil massen er gelé agtig.
Bland de tørre ingredienser i dejen – gem ca. 100 g. rismel.
Hæld olien fra de soltørret tomater og klip dem i mindre stykker, og tilsæt dem til dejen.
Ælt dejen til den er jævn, og tilsæt mere rismel undervejs indtil dejen er glat. – gem lidt rismel til når flutene skal formes.
Sørg for at dejen er æltet godt og at de soltørret tomater er fordelt nogenlunde lige i dejen.
Form dejen til 3 flutes, læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 1 time.
Når flutene er hævet, pensles de med æg, og drysses med oregano og salt (gerne groft) og bag i 25 minutter ved 225 grader varmluft.
Opskriften er LowFodMap venlig.
Ingen kommentarer endnu