Tre lette tapas anretninger

Glutenfri pizza dej & to slags anderledes fyld

IMG_1015


Opskrift på dej:

25 g økologisk gær

5 dl lunken vand

5 spsk olie (gerne økologisk oliven olie)

1,5 tsk salt

3 spsk fiber HUSK

1 spsk lys sirup

100 g økologisk majsmel

100 g økologisk rismel

50 g boghvedemel

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet, og tilsæt olie, salt, sirup og fiber HUSK. Vent et par minutter indtil massen er gelé agtig.

Tilsæt melen lidt ad gangen, og ælt dejen til den er glat og sammenhængende. Lad dejen hæve mindst 1 time.

Rul dejen ud så den er ca 1/2 cm tynd, hvis ikke tyndere. Jeg lavede små pizzaer for at få dem sprødere.

Før fyldet tilsættes plejer jeg at bage bundende 5 minutter.


Pizza med pulled laks, spinat og valnødder:

Ingredienser til en stor pizza;

ca 1 pakke pulled laks (kan fås i bl.a. Føtex og er LowFodMap venlig)

200 g økologisk frossen spinat (tøes op før det puttes på pizzaen)

150 g hakket valnødder

Revet økologisk mozzarella.

Fremgangsmåde:

Pizzadejen pensles med smagsneutral olie før ingredienserne puttes på. Tilsæt ingredienserne og top med revet mozzarella.

Bag 10-15 min.


Pizza med kartoffler, bresaola og soltørret tomater:

Ingredienser til stor pizza;

1 stor økologisk bagekartoffel skåret i tynde skiver (brug evt mandolinjern)

1 pakke bresaola (Kan købes i Føtex)

Soltørret tomater i olie (lidt under et halvt glas)

Revet økologisk mozzarella.

Fremgangsmåde:

Pizzadejen pensles med smagsneutral olie før ingredienser puttes på. Tilsæt ingredienserne og top med revet mozzarella og oregano.

Bag 10-15 min.


LowFodMap venlig

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tre lette tapas anretninger