Glutenfri pizza dej & to slags anderledes fyld
Opskrift på dej:
25 g økologisk gær
5 dl lunken vand
5 spsk olie (gerne økologisk oliven olie)
1,5 tsk salt
3 spsk fiber HUSK
1 spsk lys sirup
100 g økologisk majsmel
100 g økologisk rismel
50 g boghvedemel
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet, og tilsæt olie, salt, sirup og fiber HUSK. Vent et par minutter indtil massen er gelé agtig.
Tilsæt melen lidt ad gangen, og ælt dejen til den er glat og sammenhængende. Lad dejen hæve mindst 1 time.
Rul dejen ud så den er ca 1/2 cm tynd, hvis ikke tyndere. Jeg lavede små pizzaer for at få dem sprødere.
Før fyldet tilsættes plejer jeg at bage bundende 5 minutter.
Pizza med pulled laks, spinat og valnødder:
Ingredienser til en stor pizza;
ca 1 pakke pulled laks (kan fås i bl.a. Føtex og er LowFodMap venlig)
200 g økologisk frossen spinat (tøes op før det puttes på pizzaen)
150 g hakket valnødder
Revet økologisk mozzarella.
Fremgangsmåde:
Pizzadejen pensles med smagsneutral olie før ingredienserne puttes på. Tilsæt ingredienserne og top med revet mozzarella.
Bag 10-15 min.
Pizza med kartoffler, bresaola og soltørret tomater:
Ingredienser til stor pizza;
1 stor økologisk bagekartoffel skåret i tynde skiver (brug evt mandolinjern)
1 pakke bresaola (Kan købes i Føtex)
Soltørret tomater i olie (lidt under et halvt glas)
Revet økologisk mozzarella.
Fremgangsmåde:
Pizzadejen pensles med smagsneutral olie før ingredienser puttes på. Tilsæt ingredienserne og top med revet mozzarella og oregano.
Bag 10-15 min.
LowFodMap venlig
Ingen kommentarer endnu