Hurtig hjemmelavet grov mayo

Flæskestegs sandwich; Slow cooked & glutenfri.

IMG_1134

Hold nu op hvor jeg elsker en god flæskestegssandwich! Den her er lavet med hjemmebagte boller, økologisk ribbensteg, hjemmesyltede agurker, hjemmelavet rødkål og smurt med hjemmelavet grov mayo.


Ribbenssteg;

1 økologisk ribbenssteg

1 bundt økologisk porre

Groft salt og peber

Tænd ovnen på 100 grader. Skær det grønne af porren og snit det groft. Læg ribbensstegen i et ovnfast fad, og læg porrene i bunden. Tilsæt vand, så der er ca 1/2 cm vand i bunden – vandet må ikke røre sværrene. Dup sværrene tørre med køkkenrulle og gnid dem med salt. Drys til sidst med lidt peber og sæt den i ovnen.

Stegen skal have 6 timer, og der skal hele tiden være lidt vand i bunden, på den måde får du en steg der ikke er tør. Til slut tændes grillen i ca 10 min. for at få sværene sprøde. HUSK at holde øje når grillen er tændt.


Syltede agurker;

1/2 økologisk agurk

1 dl eddike

10 tsk økologisk rørsukker

Salt

Skær agurken i tynde skiver og læg skiverne i en si. Drys dem med salt og lad dem trække, indtil væsken er suget ud af. Bland eddike og sukker. Sukkeret skal opløses i eddiken – dette gøres bedst ved at lade det trække i eddiken og røre engang imellem indtil det er opløst. Når sukkeret er opløst lægges agurkerne i væsken og stilles i køleskabet, i en tæt beholder.

Agurkerne kan bruges efter ca. 1 time, men kan også opbevares i ca 1 uge i køleskabet.


Glutenfri boller;

25 g gær

5 dl lunken vand

1-2 spsk fiber HUSK

2 spsk lys sirup

3 spsk olie

100 g rismel

50 g boghvedemel

100 g majsmel

1 tsk salt.

Opløs gæren i vandet, og tilsæt fiber HUSK. Lad det stå 2 min indtil massen er gelé agtig. Tilsæt salt, olie og sirup. Tilsæt derefter melen og ælt dejen til den er glat og smidig. Lad dejen hæve 1 time. Tænd ovnen på 200 grader, og bag bollerne i 40 min – selvom de ser færdige ud efter kortere tid, er de det ikke. Vent med at skære bollerne skal de er kølet af.


Rødkål;

20 gram smør

1/2 økologisk rødkål

1 tsk salt

1,5 dl vand

1 spsk lys sirup

2 tsk rørsukker

Snit rødkålen i grove stykker – gerne aflange stykker. Smelt smøren og tilsæt rødkål. Lad rødkålen stege lidt og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Lad rødkålen simre i 20 minutter og smag det til.


Link til mayo;

Hurtig hjemmelavet grov mayo

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hurtig hjemmelavet grov mayo