Flæskestegs sandwich; Slow cooked & glutenfri.
Hold nu op hvor jeg elsker en god flæskestegssandwich! Den her er lavet med hjemmebagte boller, økologisk ribbensteg, hjemmesyltede agurker, hjemmelavet rødkål og smurt med hjemmelavet grov mayo.
Ribbenssteg;
1 økologisk ribbenssteg
1 bundt økologisk porre
Groft salt og peber
Tænd ovnen på 100 grader. Skær det grønne af porren og snit det groft. Læg ribbensstegen i et ovnfast fad, og læg porrene i bunden. Tilsæt vand, så der er ca 1/2 cm vand i bunden – vandet må ikke røre sværrene. Dup sværrene tørre med køkkenrulle og gnid dem med salt. Drys til sidst med lidt peber og sæt den i ovnen.
Stegen skal have 6 timer, og der skal hele tiden være lidt vand i bunden, på den måde får du en steg der ikke er tør. Til slut tændes grillen i ca 10 min. for at få sværene sprøde. HUSK at holde øje når grillen er tændt.
Syltede agurker;
1/2 økologisk agurk
1 dl eddike
10 tsk økologisk rørsukker
Salt
Skær agurken i tynde skiver og læg skiverne i en si. Drys dem med salt og lad dem trække, indtil væsken er suget ud af. Bland eddike og sukker. Sukkeret skal opløses i eddiken – dette gøres bedst ved at lade det trække i eddiken og røre engang imellem indtil det er opløst. Når sukkeret er opløst lægges agurkerne i væsken og stilles i køleskabet, i en tæt beholder.
Agurkerne kan bruges efter ca. 1 time, men kan også opbevares i ca 1 uge i køleskabet.
Glutenfri boller;
25 g gær
5 dl lunken vand
1-2 spsk fiber HUSK
2 spsk lys sirup
3 spsk olie
100 g rismel
50 g boghvedemel
100 g majsmel
1 tsk salt.
Opløs gæren i vandet, og tilsæt fiber HUSK. Lad det stå 2 min indtil massen er gelé agtig. Tilsæt salt, olie og sirup. Tilsæt derefter melen og ælt dejen til den er glat og smidig. Lad dejen hæve 1 time. Tænd ovnen på 200 grader, og bag bollerne i 40 min – selvom de ser færdige ud efter kortere tid, er de det ikke. Vent med at skære bollerne skal de er kølet af.
Rødkål;
20 gram smør
1/2 økologisk rødkål
1 tsk salt
1,5 dl vand
1 spsk lys sirup
2 tsk rørsukker
Snit rødkålen i grove stykker – gerne aflange stykker. Smelt smøren og tilsæt rødkål. Lad rødkålen stege lidt og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Lad rødkålen simre i 20 minutter og smag det til.
Link til mayo;
Ingen kommentarer endnu