Flutes med soltørret tomater

Tre lette tapas anretninger

IMG_0997


Tapas er super lækkert, men kan også være lidt svært at hitte rundt i hvis man følger LowFodMap kuren. Her er en hurtig gennemgang af 3 tapas retter jeg sys er lækre og som fungerer selvom man lider af IBS.


Små broccoli gratin med parmaskinke:

http://trebor.bloggersdelight.dk/2016/06/08/broccoli-gratin/

Brug ovenstående opskrift. Læg et stykke parmaskinke i kanten af hver skål, og hæld massen i skålen. Bag hver gratin i 15-20 min.


Bruchetta med tomat og parmasan ost:

http://trebor.bloggersdelight.dk/2016/06/11/flutes-med-soltoerret-tomater/

Brug evt. ovenstående opskrift el. andet lækkert glutenfrit ciabatta agtigt brød.

Skær brødet i skiver og tør det i ovnen i 5 min. Skær 1 økologisk tomat i små tern. Hæld olie på brødene, tilsæt tomat ternene og til sidst parmasan osten. Bag i 15 min ca. på 180 grader.

Drys evt også med oregano eller basilikum.


Paneret auberginer med sirup:

Dette er min absolut ynglings spanske tapas ret! den er overraskende god.

Skær en aubergine i 1/2 cm tynde skiver, og dyp skiverne tørre med noget papir.

Pis 1-2 æg i en skål med lidt salt. Hæld rasp i en anden skål.

Tænd en pande og hæld olie (smagsneutral) på. Dyp auberginerne i æg og derefter i rasp og steg dem på panden til de er relativt bløde inden i, men sprøde uden på. (de suger ret meget olie, så vær gavmild). Hvis du vil have et tykkere lag dej kan du evt dyppe dem to gange i æg og rasp.

Når auberginerne er færdige lægges de på en tallerken og der hældes sirup over.

IMG_0999


LowFodMap venlig

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flutes med soltørret tomater