Grøntsagsdeller med sprødstegte kartofler & tzaziki
Ingredienser: (til fire mennesker)
500 g økologiske kartofler
200 g økologisk squash
200 g økologisk broccoli
200 g økologisk aubergine
2 økologisk æg
2 dl økologisk majsmel
1 dl rasp (kan erstattes af majsmel)
Salt, peber og timian
Olie til stegning
1/2 økologisk agurk
1 bøtte laktosefri creme fraiche
Frisk basilikum
Citron
Fremgangsmåde:
Skær aubergine, squash, og broccoli i stykker, put det i en gryde med lidt vand og “kog” (damp) det. Når stykkerne er bløde nok, blendes det med en stavblender, og stilles til afkøling.
Skær kartofflerne i små tynde skiver og sæt dem over på en pande med olie, salt, peber og timian.
Mens kartoflerne steges, tilsættes æg, salt, peber, mel og rasp til grøntsags massen, indtil det er en relativ fast fars.
Form frikadellerne med en ske, og put dem på en pande med olie. Dellerne steges ca. 2 min på hver side.
Til Tzaziki; riv agurken og vrid væsken ud af den. Hak basilikum (ca. 10 blade) fint. Bland agurk, creme fraiche, basilikum, salt og peber.
Kartoflerne skal steges til de er sprøde og lækre brune.
LowFodMap venlig
Ingen kommentarer endnu