Sommerdrink; Hyldeblomst Mojito

Grøntsagsdeller med sprødstegte kartofler & tzaziki

IMG_1078


Ingredienser: (til fire mennesker)

500 g økologiske kartofler

200 g økologisk squash

200 g økologisk broccoli

200 g økologisk aubergine

2 økologisk æg

2 dl økologisk majsmel

1 dl rasp (kan erstattes af majsmel)

Salt, peber og timian

Olie til stegning

1/2 økologisk agurk

1 bøtte laktosefri creme fraiche

Frisk basilikum

Citron


Fremgangsmåde:

Skær aubergine, squash, og broccoli i stykker, put det i en gryde med lidt vand og “kog” (damp) det. Når stykkerne er bløde nok, blendes det med en stavblender, og stilles til afkøling.

Skær kartofflerne i små tynde skiver og sæt dem over på en pande med olie, salt, peber og timian.

Mens kartoflerne steges, tilsættes æg, salt, peber, mel og rasp til grøntsags massen, indtil det er en relativ fast fars.

Form frikadellerne med en ske, og put dem på en pande med olie. Dellerne steges ca. 2 min på hver side.

Til Tzaziki; riv agurken og vrid væsken ud af den. Hak basilikum (ca. 10 blade) fint. Bland agurk, creme fraiche, basilikum, salt og peber.

Kartoflerne skal steges til de er sprøde og lækre brune.


LowFodMap venlig

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerdrink; Hyldeblomst Mojito