Hjemmelavet sushi

Broccoli gratin

IMG_0883

Jeg elsker gratin, og synes denne med broccoli og bacon er et godt alternativ til blomkålsgratinen hvis man vil gøre den LowFodMap venlig! Den kan fryses ned inden man bager den så den er klar til en dag man vil bruge den!


Opskrift: 

400 g øko broccoli (jeg brugte frosne)

4 dl mælk

4 øko æggeblommer

4 øko æggehvider

75 g øko majsmel

20 g øko smør

200 g bacon

Salt & peber

Rasp

Fremgangsmåde:

Tø broccolien op i en gryde med lidt vand i bunden.

Tænd ovne på 180 grader.

Hæld mælk og mel i en gryde og opvarm indtil det tykner. Tilsæt smør når massen er tyknet.

Begynd på at stege baconen sprød.

Lad massen køle af og tilsæt herefter en æggeblomme ad gangen, og pisk grundigt efter hver blomme.

Pisk æggehviderne stive i en seperat skål

Vend stille æggehviderne i den tykke masse og tilsæt salt og peber.

Til sidst tilsættes broccoli og bacon (også fedtet!) til massen.

Hæld olie i et ovnfast fad og og drys med rasp. Min rasp er majsrasp og fra Sverige.

Hæld massen i fadet og drys med lidt mere rasp. Sæt fadet i ovnen og bag i en time ca.


Denne opskrift er LowFodMap venlig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet sushi