Spaghetti Carbonara

Boller i karry

Godaften her fra!

Forleden lavede jeg boller i karry, hvilket virkelig er en af mine ynglings retter. Så her kommer opskriften så andre også kan nyde den gode danske ret! jeg spiser næsten aldrig svinekød, så selvom det nok er det “rigtige” er den her lavet med kyllingekød.

11303531_10207116910307229_66987398_n

Portionen her er til ca. 4 mennesker.

Ingredienser:

Brune ris – følg anvisningen på pakken.

400 g hakket kylling

2 forårs løg – den grønne ende

1 tsk rosmarin

Persille – efter smag

1 dl rasp

2 spsk majsmel

lidt mælk – laktosefri

Sovs:

1 liter mælk

ca 2 spsk karry (løgfri!)

1/2 tsk ingefær finthakket!

Maizena efter smag (afhængig af hvor tyk man vil have sovsen)

2 forårs løg – det grønne

Opskrift:

– Start med at sætte risene over. Brune ris skal have ca. 35 min – følg anvisningen på pakken.

– Skær det grønne af forårsløget i skiver og hak det derefter i mindre stykker – husk det kun er det grønne der må bruges hvis man følger LFMD

– Bland kød, forårs løg, krydderier, rasp, mel, persille og mælk sammen – “ælt” farsen med hænderne til den er fast og smidig.

– Stil farsen i køleskabet og sæt en gryde med vand over at koge – husk at tilsæt lidt salt i vandet.

– Når vandet koger tages farsen ud af køleskabet og formes til små kødboller med to teskeer.  Kødbollerne er færdige når de er kommet op til overfladen af vandet. jeg plejer lige at give dem et par minutter ekstra for at være sikker.

 Den rigtige måde at lave sovs på er en melbolle (i know) – men så smart var jeg ikke lige den her aften, så det blev “the maizena-way”   

– Forårsløg og ingefær snittes i mindre stykker (jeg brugte ca. 1 tsk. ingefær) – begge dele puttes i en gryde med olie der er varmet op.

– Det hele svitses og der tilsættes karry (ca. 3 spsk. efter smag).

– 3 spsk. maizena og ca. 2 dl mælk puttes i en shaker og rystes til det er mikset. Blandingen hældes ned i gryden med krydderierne og resten af mælken tilsættes – der skal muligvis tilsættes mere maizena efterfølgende så gem lidt mælk.

– Det hele koges op og der smages til efter behov. Bollerne puttes i sovsen og det serveres sammen med de brune ris.

  HUSK:

– At vælge en karry som er uden løg – kan bl.a. fås i Irma eller Føtex – karryen jeg brugte var mild (da det var den eneste jeg kunne finde)

– Kun at bruge den grønne del af forårsløget

– Bruge en glutenfri rasp. Min er lavet på majs og købt i Sverige.

– Hvis man er fuldstændig intolerant overfor mælk (selv laktosefri) kan kokosmælk sagtens bruges – jeg vil næsten våge at påstå at det smager bedre og giver en mere autentisk smag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghetti Carbonara