Spaghetti Carbonara
Godaften!
Hermed en nem og hurtig opskrift på spaghetti carbonara – tilmed relativ “sund”. Italienerne ville uden tvivl få et lettere anfald over at jeg kalder denne ret for spaghetti carbonara – så på forhånd undskyld! 😉
Retten er til 2.prs.
200 g Spaghett (glutenfri)
Frisk spinat – ca. 300 g.
Bacon – en hel pakke (de plejer at være nogenlunde samme størrelse)
Mozzarella – ca. 100 g.
Grønne bønner – ca. 200 g.
Opskrift:
- Sæt spaghettien over – husk at salte vandet. Sæt samtidig vand over til bønnerne (hvis du bruger friske bønner) – hvis du bruger frosne kan du bare koge i en elkedel og hælde over til sidst.
- Steg baconen sprød på en varm pande.
- Skyl spinaten og put den på panden med baconen.
- Pisk æggene og krydr dem med salt og peber.
- Når pastaen har kogt færdig smides den på panden sammen med spinaten og baconen. Æggemassen tilsættes og der “røres” konstant, indtil det er blandet godt sammen – pas på med at give det for meget da det derved kan blive tørt.
- Spaghetti retten toppes med mozzarella og serveres med bønnerne ved siden.
Fif:
Top retten med lidt frisk basilikum for at give ekstra smag.
Husk:
Spinat har en begrænsning på ca. 150 g. pr. portion, hvis man følger LFMD.
Spaghettien jeg har brugt er glutenfri og lavet på majs – og ris mel. Man kan fx få glutenfri spaghetti i Føtex, ellers er almindelig pasta også ganske anvendeligt.
Ingen kommentarer endnu