Små bær tærter!

Små bær tærter!

Hermed mit første opskrift indlæg.

Vil ligge ud med noget de fleste elsker – KAGE!

Da jeg fik konstateret IBS var jeg virkelig nede over ikke at kunne “snacke” kage mere, men med tiden har jeg fundet utroligt mange måder at få stillet min (store) lækker-sult. De her mini tærter er bestemt en af måderne – dog er de lidt nogle syndere!

Tærterne her er super nemme og utroligt lækre, og “sommerlige”. De tager ca. 20 minutter at lave.

Der bliver mellem 10-15 små tærter eller 1 stor, ud af denne opskrift.

11125449_10207030306822196_1807487260_n

Ingredienser:

2 spsk HUSK

25 g havregryn

75 g kokosmel

4 spsk sukker

100 g majsmel

150 g smør/margerine

1 æg

Friske bær blåbær/hindbær

Opskrift – bund:

  1. Bland de tørre ingredienser, undtagen majsmel, i en skål.
  2. Tilføj smør, og ægget. Smørret skal smuldres ned i dejen, så godt som muligt – det er en fordel hvis smøren er lidt blødt. (jeg brugte laktosefri margarine)
  3. Dejen “æltes” med hænderne, det er ikke mening at den skal samles til én masse, bare sørg for at ingredienserne er blandet godt sammen og der ikke er smør klumper i dejen.
  4. Dejen mases/trykkes ud i muffin forme. (gerne i en metal muffin form, med papirs forme i) Prøv at trykke dejen så flad som muligt i bunden, da den godt kan hæve lidt.
  5. Tærterne bages ved 180 grader (varmluft) i ca. 5-6 minutter – kanterne skal være gylden brune.
  6. Kagerne vippes ud på en bageplade med bagepapir på, og køles af.

Opskrift – creme

1/2 pose Dr. Oetker kagecreme

1 spsk. flormelis

1 tsk. vanilje sukker – eller 1 vanilje stang

2 – 2,5 dl laktosefri mælk eller kokosmælk (jeg brugte kokosmælk – se billede længere nede)

Alle ingredienserne piskes sammen. Cremen sættes derefter i køleskabet i 20 minutter.

Cremen skal være tykkere end normalt  – vær derfor opmærksom på at opskriften på selve kagecreme-pakken ikke kan bruges.

Da sødmælk er erstattet af anden (ikke sødet) mælk tilsættes flormelis og vaniljesukker – mængde kan tilsættes efter smag.

Man kan også lave cremen fra bunden, – ligger jeg en opskrift op på senere på ugen.

11263843_10207030307582215_466174542_n    11117501_10207030307342209_1107266398_n    11311912_10207030307142204_1299894708_n

100 gram valgfrie bær. – jeg har brugt både hindbær og blåbær.

Cremen tilføjes i bundene med en ske. De valgte bær vaskes og skæres midt over. Kagerne pyntes med de valgte bær, og Volá lækker og frisk kage til sommeren!

HUSK

Kokosmel har en begrænsning på 18 gram pr. portion – hvis man følger LFMD. Hver kage indeholder ca. 6 gram kokosmel.

Således har både hindbær og blåbær en begrænsning på henholdsvis 90 gram (hindbær) og 60 gram (blåbær) – dog skal man spise en del kager for at toppe det 😉 – men de også gode!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små bær tærter!