Pæne potter på budget.

Whoopie pies med; aroniabær og vanilje

IMG_2465


Whoopie pies ligner lidt macaroner, men er mere tunge og kage agtige i det. De her er lavet med aronia bær og en simpel bund med vanilje. Aronia bær er fantastisk sunde og smæk fyldt med antioxidanter. Hvis man får sig en busk kan man forvente en kæmpe høst, og de kan tilmed fryses! Hvis du ikke kan støve nogle aronia bær op, så kan de erstattes med solbær.


Ingredienser dej;

50 g øko rismel

25 g øko havregryn – gerne grove

100 g øko boghvedemel

1 tsk bagepulver

150 g brun farin

85 g letsaltet blød øko smør

85 g øko kokosolie

1 stort øko æg

Korn fra 1 vaniljestang

Evt lidt laktosefri mælk. (ca.1 dl)


Ingredienser fyld;

1 pk. laktosefri philidelphia

1 håndfuld aronia bær

1 tsk øko rørsukker

50 g letsaltet øko smør

1-2 spsk flormelis (smag til)


Fremgangsmåde dej;

  • Tænd ovnen på 170 g. varmluft
  • Pisk smør, kokosolie og brun farin sammen med en el-pisker. Hvis det muligt skal det blive lidt luftigt.
  • Miks æg og vanilje i.
  • Bland al mel og bagepulver i en skål og sigt det. Tilsæt det til smør massen lidt ad gangen, mens du rør eller pisker. Tilsæt også havregrynene.
  • Dejen må ikke blive for fast (dog heller ikke for flydende), den skal være så ‘flydende’ at man kan smøre den ud på en plade, uden den løber for meget.
  • Brug en ske eller en tylle til at lave runde cirkler på en bageplade med dejen. Du kan selv bestemme størrelsen, bare sørg for at der er et lige antal, da de skal samles  1 og 1 til sidst.
  • Bag bundene i 12 minutter. Lad dem køle helt af før du fylder dem med creme.

Fremgangsmåde fyld;

  • Put bærerne i en gryde sammen med sukkeret, og en spsk vand. Lad det koge op, så bærerne bliver helt bløde, og der ikke er mere væske. Sigt evt. overflydende væske fra.
  • Bland flødeost, flormelis og smør med en el-pisker. Pas på med at putte for meget flormelis i da bærerne også vil være lidt søde. Put lidt i ad gangen og smag til. Du kan altid putte mere i til sidst.
  • Bland bærerne i cremen når de er kølet helt af. Pisk fyldet godt igennem så der er ikke er alt for mange større bær stykker.
  • Smag til med flormelis.

Velbekommen!

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pæne potter på budget.