Ris kiks Snack
Hej alle madglade mennesker!
Smider lige en hurtig virkelig lækker aften snack ud på bloggen! til alle os sukker-trængende mennesker. Opskriften er simpel og snacksene kan holde flere dage i køleren.
– Put smør, sukker og brunfarin på en pande. Sæt den på et mellem blus. Det er meget vigtigt at du holder øje med det og sørge for at røre i det undervejs – brænd karamel smager IKKE godt!
– Knus ris kiksene i passende stykker (det skal siges at både cornflakes og popcorn også kan bruges. Dog er det ikke alle der tåler popcorn)
– Når sukkermassen er blevet til en fin gylden karamel, tilføres ris kiksene. Ris kiks blandes med karamellen indtil de er dækket af karamel.
– Tag en ske og læg karamel-ris-kiks-massen på et bagepapir. Stil det i køleskabet i ca. 10 minutter – eller indtil massen er nogenlunde kold og størknet
– Chokolade og smør smeltes i en gryde (jeg er virkelig ikke fan af vandbad, selvom jeg godt ved det er den “rigtige” måde at gøre det på). Smelt det ved svag varme så det ikke klumper.
– Tag karamel-ris-kiks-massen ud af køleskab og brug en ske til at dyppe det i chokoladen. stil “klumperne” (what an attractive name – kunne ikke lige komme på andre). Stil dem i køleskabet i 20 minutters tid, og Volá!
TIP:
Prøv eventuelt at tilføj reven appelsinskal, eller flage salt i karamel massen for at give snacken lidt mere kant.
Ingen kommentarer endnu