Breakfast 4 ways

Kartoffel tærte

Hej Bloggen.

Forleden havde jeg haft en lettere hektisk dag og gik derfor efter at lave noget simpelt – det endte ud i den her kartoffel tærte (som jeg kalder det) der var virkelig god!

IMG_0127

Ingredienser:

1/2 kg kartofler

1/2 pakke skinketern

200 g frossen spinat

100 g reven mozarella ost

5-6 æg (afhængig af størrelse)

1 dl laktosefri mælk (kan godt undværes)

Salt og peber, og evt. lidt rosmarin

Smags neutral olie

Opskrift:

Forvarm ovnen på 200 grader.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver (hvis du har et mandolin jern er det bare toppen)

Put olie i bunden af et tærte fad og læg derefter kartoffel skiverne i bunden af fadet. Krydder med lidt salt og rosmarin

IMG_0108 Bag kartoffel bunden i ovnen i 5-10 min.

Imens bunden bages laves fyldet. Læg den frosne spinat i en gryde med 1/2 dl vand og lidt salt. Imens spinaten tør op piskes æg, mælk, salt og peber til en ensartet masse.

Tilsæt skinken og osten til æggemassen.

Når bunden er bagt fordeles spinaten og derefter hældes æggemassen over.

Tærten bages i omkring 20 minutter, indtil æggemassen er fast!

IMG_0123    IMG_0122

Enjoy!

Tips:

Tærter er en ægte “ryd-køleskabet-ret” – alt du behøver er blog æg og i dette tilfælde kartofler, resten er op til fantasien! Udover det er det et super godt alternativ til en lækker frokost.

Her er 3 forslag til andre lækre tærte fyld:

1. Friske tomater, kylling og mozarella ost.

2. Bacon, broccoli (mængde begrænsning på 50 g/ pr. portion) og gedeost

3. Laks og spinat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Breakfast 4 ways