Cheesecake; med blåbær og saltkaramel
Cheesecake er altid et hit! og hvis jeg skal være ærlig så er den her bund altså en sikker vinder! cheesecaken består af to mousser/cremer, en med vanilje og en med blåbær.
Bund;
300 g øko hasselnødder
1 tsk smør
3 spsk sukker
100 g øko havregryn
50 g øko rismel
1,5 dl lys sirup
20 g øko blød smør.
Fremgangsmåde;
- Rist hasselnødderne på en tør pande, til de er brunede. Tilsæt smør og sukker, så du får en karameliseret overflade på nødderne. Lad dem køle af.
- Når nødderne er kølet af blendes de – det må godt blive til en lidt grov mel.
- Bland havregryn, nødder og rismel sammen. Tilsæt siruppen og smuldre smøren ned i massen. Ælt det hele sammen til en ensartede masse.
- Mas ‘dejen’ ned i bunden af en springform.
- Lad den bage ved 180 grader i ca 10 minutter – til den har fået en lettere brun overflade.
- Lad bunden afkøle.
Ingredienser; blåbær mousse
250 g frosne øko blåbær
1 tsk rørsukker
2 spsk flormelis
1 pk. laktosefri flødeost
3 husblads
Saft fra 1/4 øko citron
2 spsk vand.
Fremgansmåde;
- Varm blåbærerne op i en gryde med sukkeret og vand. Lad lidt af væsken fordampe.
- Læg husbladsen i en skål med koldt vand i ca. 10 min.
- Lad blåbærene simre (de må ikke være for varme). Vrid væsken fra husbladsen og tilsæt den til blåbærene. Vent til husbladsen er smeltet.
- Bland det med flødeosten, flormelis og saften fra en citron.
- Hæld moussen over bunden og stil det på køl.
Ingredienser; vanilje mousse
2 øko vaniljestanger
2 pk. laktosefri flødeost
Saft og skal fra 1/2 øko citron
2 spsk flormelis.
Fremgangsmåde;
- Pisk flødeost og vanilje sammen. Smag til med flormelis og citron.
- Hæld massen over blåbærmoussen og sæt det på køl, gerne natten over.
Saltkaramel sauce;
- Imens kagen sætter sig, kan du lave en saltkaramel sauce. Opskrift findes her; http://trebor.bloggersdelight.dk/2016/10/13/fyldte-chokolader/
Pynt kagen med friske økologiske blåbær og saltkaramel.
Jeg kan ikke sige andet end JA TAK! Shit det ser lækkert ud. Kan slet ikke have det aha <3