Fyldte chokolader.

Cheesecake; med blåbær og saltkaramel

img_2607

Cheesecake er altid et hit! og hvis jeg skal være ærlig så er den her bund altså en sikker vinder! cheesecaken består af to mousser/cremer, en med vanilje og en med blåbær.


Bund;

300 g øko hasselnødder

1 tsk smør

3 spsk sukker

100 g øko havregryn

50 g øko rismel

1,5 dl lys sirup

20 g øko blød smør.


Fremgangsmåde;

  • Rist hasselnødderne på en tør pande, til de er brunede. Tilsæt smør og sukker, så du får en karameliseret overflade på nødderne. Lad dem køle af.
  • Når nødderne er kølet af blendes de – det må godt blive til en lidt grov mel.
  • Bland havregryn, nødder og rismel sammen. Tilsæt siruppen og smuldre smøren ned i massen. Ælt det hele sammen til en ensartede masse.
  • Mas ‘dejen’ ned i bunden af en springform.
  • Lad den bage ved 180 grader i ca 10 minutter – til den har fået en lettere brun overflade.
  • Lad bunden afkøle.

Ingredienser; blåbær mousse

250 g frosne øko blåbær

1 tsk rørsukker

2 spsk flormelis

1 pk. laktosefri flødeost

3 husblads

Saft fra 1/4 øko citron

2 spsk vand.


Fremgansmåde;

  • Varm blåbærerne op i en gryde med sukkeret og vand. Lad lidt af væsken fordampe.
  • Læg husbladsen i en skål med koldt vand i ca. 10 min.
  • Lad blåbærene simre (de må ikke være for varme). Vrid væsken fra husbladsen og tilsæt den til blåbærene. Vent til husbladsen er smeltet.
  • Bland det med flødeosten, flormelis og saften fra en citron.
  • Hæld moussen over bunden og stil det på køl.

Ingredienser; vanilje mousse

2 øko vaniljestanger

2 pk. laktosefri flødeost

Saft og skal fra 1/2 øko citron

2 spsk flormelis.


Fremgangsmåde;

  • Pisk flødeost og vanilje sammen. Smag til med flormelis og citron.
  • Hæld massen over blåbærmoussen og sæt det på køl, gerne natten over.

Saltkaramel sauce;

Pynt kagen med friske økologiske blåbær og saltkaramel.

 

 

 

1

  • Lifestylebloggerne

    Jeg kan ikke sige andet end JA TAK! Shit det ser lækkert ud. Kan slet ikke have det aha <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldte chokolader.