Hjemmelavet hyldeblomst
Sommeren er over os og det bugner med hyldeblomster, så hvad er mere lækkert end kold hjemmelavet hyldeblomst saft til de varme sommerdage. Det tager ca. 2-3 dage at lave.
Indgredienser til 1,5 liter:
3 økologiske citroner
500 g økologisk rørsukker
20-30 hyldeblomstskærme
2 spsk citronsyre
1 liter vand
Fremgangsmåde:
Vask og rens hyldeblomstskærmene, og læg dem i en stor skål.
Skær citronerne i skiver og derefter halve, og læg dem i samme skål som hyldeblomstskærmene.
Hæld sukker i en anden skål, kog vandet og hæld det over sukkeret. Rør indtil sukkeret er smeltet og tilsat citronsyren.
Hæld sukkermassen over hyldeblomsterne og citronerne. Put sølvpapir over skålen og stil den i køleskabet i 2-3 dage. Smag undervejs.
Når saften har trukket i et par dag, sies den og hældes på flasker.
Ingen kommentarer endnu