Hjemmelavet hårde karameller

Hjemmelavet hyldeblomst

IMG_0954IMG_0952

Sommeren er over os og det bugner med hyldeblomster, så hvad er mere lækkert end kold hjemmelavet hyldeblomst saft til de varme sommerdage. Det tager ca. 2-3 dage at lave.

Indgredienser til 1,5 liter:

3 økologiske citroner

500 g økologisk rørsukker

20-30 hyldeblomstskærme

2 spsk citronsyre

1 liter vand

Fremgangsmåde:

Vask og rens hyldeblomstskærmene, og læg dem i en stor skål.

Skær citronerne i skiver og derefter halve, og læg dem i samme skål som hyldeblomstskærmene.

Hæld sukker i en anden skål, kog vandet og hæld det over sukkeret. Rør indtil sukkeret er smeltet og tilsat citronsyren.

Hæld sukkermassen over hyldeblomsterne og citronerne. Put sølvpapir over skålen og stil den i køleskabet i 2-3 dage. Smag undervejs.

Når saften har trukket i et par dag, sies den og hældes på flasker.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet hårde karameller